26 Aralık 2011 Pazartesi

İngilizce'yi Geliştirmek İsteyen El Kaldırsın

Bugün lise,üniversite çağına gelen her genç kariyeri için İngilizce’yi sular seller gibi konuşmak ister. Bu fazla zor olmamakla birlikte sadece biraz çaba ister.

“Reading” yani okuma,”Listening” yani dinleme,”Writing” yani yazma,”Speaking” yani konuşma yeteneklerinizi geliştirmenize bağlı.

Bunun için süper bir internet sitesinden süper ve ücretsiz bir hizmet tavsiye edeceğim sizlere…


BBC’nin internet sitesi www.bbc.co.uk pek fark edilmeyen muhteşem bir hizmete sahip. “Learning English” bölümünde birbirinden farklı ve keyifli dinleme bölümleri,gramer,yazma,tercüme ve konuşma bölümleri var.
Farklı alanlarda; mesela iş hayatı,öğrencilik,sosyal medya gibi dinlemeler çok faydalı olabiliyor. Oldukça anlaşılır olan dinlemeler yer yer “quiz” adı verilen minik bir testle sonlandırılabiliyor.

İngilizce’ye has ifadeler karşılıklı bir konuşma dinletisiyle kalıcı olarak hafızaya yerleştiriliyor,zaman zaman “episode” adı verilen minik kliplerle İngilizce dinleme becerisi kazandırılıyor.

Sitede öğrenci ve öğretmenler blog tutabiliyor,gönderilere yorumlar yaparak İngilizce yazma yeteneklerini geliştirebiliyorlar.

Ayrıca dilerseniz dinleme metinlerini yazılı ve MP3 formatında bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.
Hizmete www.bbclearningenglish.com adresinden erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder