26 Aralık 2011 Pazartesi

İngilizce'yi Geliştirmek İsteyen El Kaldırsın

Bugün lise,üniversite çağına gelen her genç kariyeri için İngilizce’yi sular seller gibi konuşmak ister. Bu fazla zor olmamakla birlikte sadece biraz çaba ister.

“Reading” yani okuma,”Listening” yani dinleme,”Writing” yani yazma,”Speaking” yani konuşma yeteneklerinizi geliştirmenize bağlı.

Bunun için süper bir internet sitesinden süper ve ücretsiz bir hizmet tavsiye edeceğim sizlere…


BBC’nin internet sitesi www.bbc.co.uk pek fark edilmeyen muhteşem bir hizmete sahip. “Learning English” bölümünde birbirinden farklı ve keyifli dinleme bölümleri,gramer,yazma,tercüme ve konuşma bölümleri var.
Farklı alanlarda; mesela iş hayatı,öğrencilik,sosyal medya gibi dinlemeler çok faydalı olabiliyor. Oldukça anlaşılır olan dinlemeler yer yer “quiz” adı verilen minik bir testle sonlandırılabiliyor.

İngilizce’ye has ifadeler karşılıklı bir konuşma dinletisiyle kalıcı olarak hafızaya yerleştiriliyor,zaman zaman “episode” adı verilen minik kliplerle İngilizce dinleme becerisi kazandırılıyor.

Sitede öğrenci ve öğretmenler blog tutabiliyor,gönderilere yorumlar yaparak İngilizce yazma yeteneklerini geliştirebiliyorlar.

Ayrıca dilerseniz dinleme metinlerini yazılı ve MP3 formatında bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.
Hizmete www.bbclearningenglish.com adresinden erişebilirsiniz.

24 Aralık 2011 Cumartesi

"Arapçayı İlköğretime Sokacaklar"

Dil derneği yönetim kurulu başkanı Sevgi Özel: “Okullarımızda bir yandan İngilizce, öte yandan Arapça öğretimle Türkçe kendine yer bulamayacak duruma düşmektedir.”

ANKA’nın haberine göre haberine göre Dil Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Özel, “Okullarımızda bir yandan İngilizce, öte yandan Arapça öğretimle Türkçe kendine yer bulamayacak duruma düşmektedir. Yabancı dille, İngilizceyle eğitime olduğu gibi, Arapçanın ilköğretimlere sokulmasına da tepkiliyiz” dedi.
Özel, yaptığı yazılı açıklamada, İngilizce eğitimi ve Arapçanın ilköğretimlere girmesini kınadıklarını belirterek, bunun “ulusal eğitimi sulandırmak” olduğunu öne sürdü. Çocuk ve gençlerin yetenek ve olanakları elverdiğinde birden çok dil öğrenmesinin Türkiye’nin yararına olduğunu belirten Özel, Türkçeyle düşünmenin öğretilemediği bireylere İngilizceyi dayatmanın, Arapça dersi vermenin yanlış olduğunu savundu. Önce sosyal bilimler liselerine “Osmanlı Türkçesi” adıyla Osmanlıca dersleri konulduğunu, uygulamanın arşivleri okuyacak “eleman”a ihtiyaç olduğu savıyla desteklendiğini hatırlatan Özel, Osmanlıca ve eski yazı öğretilen fakültelerden mezun gençlerin işsiz olduğunu aktardı. Şimdi de ilköğretimlerde Türkçenin ders saatinin azaltılarak, Arapça derslerinin konulmasını eleştiren Özel, şunları ekledi:

“İlköğretimlere Arapça dersi koymak doğru değildir; ‘İlköğretim Arapça Dersi Öğretim Programının vizyonu’yla eski dile kapı açılmaktadır. Bir türlü çözüm bulunamayan Kuran kursları da ‘bilimsel kılıf’la okullara sokularak MEB güvencesine alınacaktır. Bütün ülkeyi saran İngilizce tabelalara, yakın gelecekte Arapçaları da eklenecektir.”

TEV’den Burs Alacaklar Açıklandı

TEV Öğretim Yılı Yurt Dışı Yüksek Lisans (Master’s Degree) burs başvuruları başladı. Burslardan yararlanmak isteyen adayların, belirtilen tarihlere kadar gerekli belgeleri tamamlayarak TEV’e teslim etmesi gerekiyor.

TEV, yurt içinde Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burslar vermektedir. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV’den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile seçilmektedir.

Kuruluş yılında TEV burslarından 119 öğrenci yararlanmışken, bu sayı günümüzde 182.886′ya ulaştı. Sadece 2011-2012 öğretim yılında 9.000 öğrenciye burs verilecek.

2011-2012 öğretim yılında Türk Eğitim Vakfından burs alacak öğrencilerin büyük bir bölümü belli. Ancak halen bazı öğretim kurumlarından seçim neticeleri ulaşmadığı için değerlendirmeler devam etmektedir.

YGS Başvuru Tarihleri Değiştirildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) yine program hatası yaptı ve tekrar planlamada değişikliğe gitti. OSYM çok önceden duyurduğu YGS başvuru tarihini değiştirdi. Başvuru tarihini daha sonraki bir zamana çekti.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı´na (YGS) başvuru tarihlerini daha önce 26 Aralık 2011-6 Ocak 2012 olarak duyuran ÖSYM, bunu 3-13 Ocak 2012 olarak değiştirdi.

ÖSYM´den yapılan açıklamada, "2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine başvuru işlemlerinin 3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılacağı" duyuruldu.
Daha önce yapılan açıklamada, sınava başvuruların 26 Aralık 2011-6 Ocak 2012 tarihleri arasında alınacağı bildirilmişti.

13 Aralık 2011 Salı

Test İndir

Testindir.com sitesi eğitim konusunda internette bulunan bir çok testi bir araya toplayarak öğretmen, öğrenci ve veliler için bir çeşit kaynak site oluşturmaktadır. Bir çok öğretmen ve öğrencide internete ilk girildiğinde bakılan sayfa olma özelliği kazandı. Test Çöz kelimesinde türkiye de ilk sitelerden biridir.

1. Sınıf etkinlikleri

2. sınıf testleri

3. sınıf testleri

4. sınıf testleri

5. sınıf testleri

sitede bulunan bir çok katagoriden sadece bazıları.