19 Kasım 2010 Cuma

PERFORMANS ÖDEVİ NASIL HAZIRLANIR?



PERFORMANS ÖDEVİ NEDİR?
Kısa süreli yapılan çalışmalardır. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini ortaya koyarak oluşturulan cevap ve ürünlerdir.Proje ödevlerinde öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve becerileri günlük hayatta nasıl kullanacaklarını ortaya çıkarmaları istenir.Performans ödevlerinde öğrencilerin bilgiyi aynen aktarmak yerine, bilgiyi araştırıp edinme, düzenleme, kullanma, analiz ve sentez yapma gibi zihinsel süreçlerin izlenmesi gereklidir.

Anaokul Yuva Kreş açma Ruhsatı İzni ve koşulları



Anaokul Yuva Kreş açma Ruhsatı İzni koşulları ve gerekli evraklar
ANKARA KURUMSAL DANIŞMANLIK olarak İstanbul Ankara ve İzmir ofislerimizle Okul öncesi Kreş Yuva ve Anaokulu Eğitim Tesisleri kuruluşu Ruhsat izni dosya hazırlama ve ilgili kurumlarda işlemlerin takibi Danışmanlık hizmetleri vermekteyiz
Saygılarımızla
ANKARA KURUMSAL DANIŞMANLIK

17 Kasım 2010 Çarşamba

ÖĞRETMENİN EN ZOR İŞİ; SINIF YÖNETİMİ




Eğitimin  sisteminin en temel unsuru olan öğretmenlik mesleğini icra edecek öğretmen yetiştirme sorunu   , beş yıllık kalkınma planlarının ve eğitim şuralarının  temel konusu olmayı günümüzde de sürdürmektedir. Bazılarımızın kutsal bir meslek olarak gördüğü öğretmenlik mesleği , bazılarımıza göre toplumda herkesin yapabileceği bir meslek olarak algılanmaktadır.Ülkemizde nüfus artış oranına göre öğretmen açığı her zaman olmakla birlikte süreç içerisinde Bakanlığımızın aldığı önlemlerle  eğitim öğretim döneminde boş ders geçmemektedir.

Panik Atağı Durdurmak



Bu süreci durdurmak için ne yapabilirsiniz? En çok birinci evrenin ortaya çıkma olasılığını ortadan kaldırmak istersiniz, ancak yapamazsınız. Kaygı duymak yaşamın olağan bir parçasıdır; şu veya bu biçimde bedensel duyumların olması da yaşamın doğal birparçasıdır ve hiçbirini yok edemezsiniz.

ÇOCUKLAR VE TELEVİZYON



Televizyon çocukların ilk aylardan itibaren ilgisini çeken bir araçtır.Birkaç aylık bebekler bile bu renkli, hareketli ve sesli görüntüyle ilgilenirler, görme alanları içinde takip edebilirler. Bebekler büyüyüp özellikle müziğe ilgi duymaya başladıkça müzik eşliğinde verilen görsel olarak vurgulanan görüntülere daha fazla ilgi duymaya başlarlar.

ÇOCUKLARA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK



Çocuklara Okuma Alışkanlığının Kazandırılmasında Aile ve Öğretmenlerin Rolü

Çocuklara Okuma Alışkanlığının Kazandırılmasında Aile ve Öğretmenlerin Rolü

Okuma alışkanlığı kişinin bir gereksinim olarak algılaması sonucu okuma eylemini, yaşam boyu sürekli ve düzenli biçimde gerçekleştirmesidir. Kişilerin okumayı öğrendikten sonra bu eylemi zevkle yapmalarını sağlamak için kazanmaları gereken önemli bir beceridir.

ÇOCUKLAR VE OYUN



Çocuk doğuştan itibaren hareketli bir yaratıktır. Yürümeye başlamadan önce kol ve bacaklarını gelişigüzel sallar, kıpırdatır. Vücudunu sağa-sola çevirmek, döndürmek ister. Bu hareketler deneyimsiz ve gayri ihtiyari hareketlerdir.

Oyun, hareket meydana getirir. Hareket ise solunum organlarını faaliyete geçirir. Böylece oyun yolu ile yorulmadan güç kazanılır. Oyun dikkati, çabuk karar vermeyi, çevikliği, atikliği ve cesareti artırır. Oyun sırasında çocuklar kendi kendilerini yönetmeyi öğrenir, aralarında başkan seçerler.

ÇOCUKLARDA ÖĞRENME BOZUKLUĞU



Disleksi dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur.

İlkokula başlayan disleksili çocuklarda eğitim alabilecek zihinsel gelişim henüz tamamlanmadığı için okuyamazlar, yazamazlar ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çekerler. Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez.

ÇOCUKLARDA KENDİNE GÜVENSİZLİĞİ YENMEK



Özgüven bir insanın mutlu ve başarılı bir hayat geçirmesi için ihtiyaç duyduğu bir kişilik öğesidir. Özgüveni yetersiz kişiler kendilerine güvenmedikleri için sorumluluk almaktan çekinirler, yapmaları gereken işlerden bir biçimde kaçmaya çalışırlar, kaçamazlarsa da içinde bulundukları durumu büyük bir gerilim haline getirirler. Kuşkusuz özgüven sadece çocukların değil bütün insanların ihtiyaç duyduğu bir duygudur; ancak kişiliğin önemli bir bölümü gibi özgüvenin de tohumları çocukluktan itibaren atılmaktadır.

Çocuk Gelişiminde Kritik Yaşlar



Hamilelik sürecinden, ergenliğe kadar devam eden bu özellikler, birbiri ile ilişkili ve paralel bir seyir izler. Mesela, dil gelişimi, fiziksel ve zihinsel gelişimden bağımsız değildir. Dil gelişimindeki bir bozukluğu incelerken fiziksel ve zihinsel bir aksaklık olup olmadığı test edilir. Dildeki fiziksel bir bozukluk konuşmayı engellediği gibi, çocukta özgüven kaybı, sosyal fobi ve aşağılık duygusu gibi psikolojik sorunlara da yol açabilir.

Etüt Merkezi Açarken Uyulması Gereken Hususlar



E tüt merkezi açarken MEB'in ''Özel Öğretim Kurumlarına Ait Standartlar Yönergesi'' göre etüt merkezinin standartları belirtilmiştir buna göre aşağıdaki standartlar oluşturulduğunda Özel Etüt Merkezi açılmasına MEB onay veriyor. 

Zorunlu Eğitimde 1+4+4+4 Dönemi



Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katıldığı 18’nci Milli Eğitim Şurası çeşitli konularda ele alınan komisyon kararlarının görüşüldüğü Genel Kurul toplantısına bugün de devam edildi. 18’nci Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun, zorunlu eğitimin 1+4+4+4 olmak üzere 13 yıl olarak düzenlenmesi teklifi kabul edildi. Komisyon kararı olarak Genel Kurulu gelen maddelerden biri olan "Gelişim özellikleri bakımından farklı düzeylerdeki öğrencilerin bir arada bulunmasının ortaya çıkardığı pedagojik sorunların ortadan kaldırılması için ilköğretim okullarında sekiz yıllık zorunlu eğitimin öğrencilerin yaş ve gelişim özellikleri dikkate alınarak kademelendirilmesi, fiziksel mekanların bu kademelere göre öğrencilerin ayrı alanlarda eğitim görmelerini sağlayacak biçimde bölümlendirilmesi, okulların öğrenme alanları olmanın yanında, bir kültür merkezi ve yaşam alanları olarak düzenlenmesi" önerisi Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun teklif ettiği önergeyle değiştirildi.

MEB, Sınıf Geçme ve Erken Bitirme Üzerinde Çalışıyor



18. Milli Eğitim Şura’sının sona ermesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bakanlık bürokratlarıyla Asya Termal Otel’de toplantı yaptı.
Edinilen bilgiye göre, toplantıda bürokratlar ortaöğretimi erken bitirme ve sınıf geçmeye ilişkin yaptıkları çalışmalarıBakan Çubukçu’ya anlattı.

Okul Servislerine "Müzik" Uyarısı



Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Güdek, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde, "Taşıtlarda görüntü ve müzik sistemlerinin taşıma hizmeti sırasında kullanılmaması" gerektiğinin yazdığını hatırlattı.

"Öğretmenler Kürtçe Öğrensin"



Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı rehberde, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapacak öğretmenlere tavsiyeler de bulunuldu. Rehberde Türkçe bilmeyen öğrencilere sabırla yaklaşılması istenirken "Kürtçe öğrenebilirsiniz" denildi. Milli Eğitim Bakanlığı hazırladığı bir kitapçıkla genç öğretmenleri, protokol kurallarından kılık-kıyafete, sosyal yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlardan okul, öğrenci ve çevreleriyle kuracakları ilişkilere kadar pek çok konuda bilgilendiriliyor.

Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Ek Ders Karşılığı Kimler Görevlendirilecek?

Öğretmen ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli atanan öğretmenler yoluyla giderilememesi durumunda, okul öncesi çağı çocuklarının gelişim özellikleri dikkate alınarak Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar çerçevesinde; okul öncesi eğitim kurumlarında görevlendirilecek öğretmenlerin kriterleri ve öncelikleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlendi.

30 bin öğretmenin ataması 6 Aralık'ta yapılacak.

KPSS Eğitim Bilimleri sonuçları açıklandıktan sonra MEB 30 bin kadrolu öğretmen için atama takvimini yayımladı. Buna göre; 22-24 Kasım’da taban puanlar belirlenerek, kılavuz yayınlanacak. 25 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvurular kabul edilecek. Öğretmen atamaları 6 Aralık 2010 tarihinde yapılacak. Atanan öğretmen adayları 7 Aralık’ta göreve başlayacak.